Recent economisch en politiek nieuws dat u met angst vervulde en u neersloeg?

 

De voorjaarsvakantie van de universiteit is aangebroken en de kinderen van Daniel zijn thuis voor de vakantie. Het gesprek veranderde al snel in de angst en stress over de aanstaande afstuderen van dit jaar en de vooruitzichten voor banen.

Daniels oudste zoon heeft hartkloppingen meegemaakt vanwege de angst voor het onbekende. Banen zijn schaars en de sfeer rond de snelle verandering van het land naar onbekende economische omstandigheden eist emotioneel zijn tol.

Hoe zit het met deze studieleningen. Hoe zal hij ze ooit kunnen terugbetalen als Breda Nieuws er geen banen zijn? Het startsalaris van afgestudeerden is gedaald en de kwaliteit van de beschikbare banen is gedaald. Dat is een hoop stress en angst voor jonge mensen die net hun leven beginnen als zelfvoorzienende volwassenen.

Als ouders hebben we soortgelijke situaties meegemaakt toen we uit de universiteit kwamen tijdens de depressie van Carter. De eerste baan die we na de universiteit namen, waren compromissen over onze gekozen carrièrekeuze. We voelden angst terwijl we in lange rijen wachtten bij het Career Center, wachtend op onze beurt om werkgevers te interviewen die de campus bezochten. Vaak werden we buitengesloten omdat het maximale aantal interviews vol was. Dit was in de tijd dat we in de rij moesten staan om ons aan te melden. Toen nog geen online mogelijkheden.

Hoeveel schoolkinderen ervaren stress en angst die tot paniekaanvallen hebben geleid?

Velen hebben zeker angstaanvallen gehad. Velen weten misschien niet eens dat ze er een hadden die de aflevering gewoon opzij gooide als zenuwen. Hoe gaan jullie kinderen om met het economische en politieke tumult? Als ouders hebben we nog niet zo’n onzekere tijd meegemaakt.

Praat met je kinderen en kijk of ze hartkloppingen hebben gehad. Misschien dagen waarop ze gewoon geen energie hadden en zichzelf er niet toe konden brengen om naar de les te gaan of met hun vrienden uit te gaan. Natuurlijk, op andere dagen dan na een avondje feesten. Is het je opgevallen dat je kinderen meer moedeloos zijn en hopeloosheid voor de toekomst uiten? Een veel voorkomende opmerking die ik onder de studievrienden van mijn kinderen hoor, is “maakt het echt meer uit” of “Ik zal nooit een goede baan kunnen vinden”.

Symptomen van angst- en paniekstoornis zijn niet geknipt en droog. Ze kunnen aanwezig zijn, maar worden toegeschreven aan het natuurlijke uitstelgedrag van tieners en jongeren. Velen gaan er gewoon van uit dat overmatig feesten de schuld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *